Turist

Velkommen til Hanstholm

Oplev Hanstholm

24 Timer i Hanstholm - Dit eventyr venter

Oplev Hanstholm som aldrig før – en destination, der tilbyder mere end blot naturskønhed. Tag på en uforglemmelig surftur ved Vesterhavet, nyd lokalt mad, og find ro i denne charmerende by.

Morgenstund ved havnen:

Start dagen og besøg Hanstholm Fiskeauktion, Danmarks største af sin slags, hvor friske fangster lander direkte fra havet.

Formiddag ved Bunkermuseum Hanstholm:

Oplev historien på nært hold ved Bunkermuseum Hanstholm, det største befæstningsanlæg i Nordeuropa fra 2. verdenskrig.

Frokost og naturoplevelser i Hanstholm Vildtreservat:

Nyd en picnic i Danmarks største vildtreservat, hvor du kan opleve den unikke natur og dyreliv. Eller tag ud og surfe?

Eftermiddag ved Hanstholm Fyr:

Det nordatlantiske fyr i Hanstholm, et historisk fyrtårn fra 1843, er blevet et samlingspunkt for både lokalsamfundet, forskere og kunstnere. I dag fungerer fyret ikke kun som et kulturelt mødested, men også som en udstillingsplads for kunst.

Aften i Hanstholm:

Oplev Hanstholm med et besøg til Færgegrillen, Hanstholm Fish and Chips eller Det Gamle Røgeri. Efter maden kan du fortsætte din aften på et af byens hyggelige værtshuse.

Shelter i Hanstholm

Er du på udkig efter overnatningsmuligheder i Thy eller i Hanstholm? Uanset om du søger et sted at hvile efter en vandretur, ønsker budgetvenlig overnatning, vil bo i hjertet af Nationalpark Thy eller Hanstholm, eller leder efter en naturoplevelse i et shelter, har vi det perfekte sted for dig. Thy byder på et bredt udvalg af overnatningsmuligheder, der passer til enhver smag og ethvert behov. 

I Hanstholm finder du shelters i Hawskoven.
Hawskoven er skabt med visionen om at være et rekreativt og naturskønt område, hvor både turister og lokale fra Thy kan finde ro og nyde naturens skønhed. 

Hawskoven tilbyder en række faciliteter for at gøre dit besøg både behageligt og underholdende. Her finder du en sjov skovlegeplads, perfekt til børnenes udfoldelse, en crossfitbane for de motionsglade, en hyggelig bålhytte til sociale sammenkomster og praktiske toiletfaciliteter.

Pladsen er beliggende i Hawskoven, øst for Kai Lindbergs Gade og nord for Industrivangen.

Hawskoven i Hanstholm med Shelters
Shelters

Shelter Thy

Er du til vand shelter i Thy, så kan du booke dem fra oktober til april lige her
Eller mere på udkig efter noget i Nationalparken?
Der er shelters lige til dit behov.

Udsigt over Hanstholm fra Herlige Hanstholm stien.

Herlige Hanstholm

Herlige Hanstholm Stien er et projekt, der har til formål at fremhæve og forbinde de mange unikke aspekter af landskabet og kulturen i og omkring Hanstholm. Dette område, med sin dramatiske skrænt og betagende udsigt, udgør en central del af byens identitet og historie. Lokalbefolkningen i Hanstholm værdsætter og bruger området flittigt, men den overordnede fortælling, der binder alle elementer sammen – fra holmen, havnen, havet, Nationalpark Thy til selve byen – har indtil nu været spredt.

Indsatsen med Herlige Hanstholm Stien er at skabe en tydeligere synlighed og sammenhæng mellem disse områder. Ved at forbedre tilgængeligheden og sikre sammenhængende ruter rundt omkring byen, vil projektet skabe en samlet fortælling. Det vil sætte Hanstholms mange attraktioner, både de store og de små, ind i en fælles kontekst og fortælling.

Surftrappen

Opdag Surftrappen i Hanstholm

Surftrappen er en bro mellem Hanstholms smukke natur og den spændende surfkultur.

Surftrappen forbinder det rekreative område Hawskoven med det populære surfspot “Middles”, beliggende lige øst for Hanstholm Havn. Nu kan både lokale og besøgende nemt og sikkert navigere fra Hawskoven på skrænten til de bølgerne ved stranden.

Denne trappeløsning er ikke kun en praktisk facilitet for surfere, men også en fin måde for alle besøgende at nyde udsigten.

Oplev suset: Surfing i Hanstholm

Er du på udkig efter spænding på havet? Hanstholm, kendt for sine imponerende bølger og ofte ideelle vindforhold, er det perfekte sted for surfere på alle niveauer. Uanset om du er nybegynder eller erfaren surfer, tilbyder vores kyster en oplevelse for enhver vandentusiast.

Hanstholm - noget for enhver smag

Hanstholm byder ikke kun på surfoplevelser, men er også et godt sted for entusiaster af modelflyvning og fiskeri.

Lystfiskeri

Nyd en afslappende dag med fiskeri ved kyst og havn, lystfiskeri i Hanstholm kan tilbyde lidt af det hele.

Modelflyvning

Vores åbne landskaber giver perfekte betingelser for modelflyvning. Med klar himmel og minimal forstyrrelse er det det ideelle sted for både begyndere og erfarne piloter.

Fisketur det gule rev

For en mere anderledes fiskeoplevelse, tilbyder lokale operatører fisketure ud på havet - fisketur til det gule rev.

Camping Hanstholm

Udforsk campinglivet ved Vesterhavet. Oplev ro ved Danmarks berømte Vesterhav.

Hanstholm turist

Mini guide til spisesteder, overnatning og lystfiskeri

Spisesteder

I Hanstholm finder du et spændende udvalg af spisesteder. Fra moderne oplevelser på Madbaren, til hyggelige måltider på Færgegrillen. For pizzaelskere tilbyder Aroma Pizzaria og La Pizza fine italienske pizzaer. Det Gamle Røgeri er stedet for traditionelle fiskeretter, mens Hanstholm Fish And Chips byder på velsmagende street food. 

Uanset hvad du foretrækker, vil Hanstholm næsten kunne dække dig ind. Her er noget for et hvert smagsløg. Derudover er der også den lokale tank, hvis det skal gå hurtigt, og det skal det jo, hvertfald nogle gange.      

Overnatning

Leder du efter overnatningsmuligheder i Hanstholm? Kig ikke længere! Du har flere forskellige valgmuligheder her. For en klassisk hoteloplevelse er Hotel Montra et fremragende valg, hvor komfort er i højsædet.

Hvis du foretrækker en mere anderledes overnatning, tilbyder Madbaren hyggelige værelser. For en virkelig særlig oplevelse, kan du overveje at leje en lejlighed i fyret, der byder på flot udsigt og atmosfære.

Alternativt kan du udforske Hanstholm Camping, sommerhuse eller AirBnB for et bredt udvalg af lokale lejemuligheder, der passer til ethvert behov og budget. 

Lystfiskeri

I Hanstholm har du gode muligheder for lystfiskeri, uanset om du foretrækker at fiske fra kysten eller på åbent hav. Du kan kaste snøren ud langs de smukke strande eller fra den travle havn, hvor der ofte er gode chancer for en god fangst.

For en mere autentisk fiskeoplevelse kan du tage med ud på havet. Et populært valg er en tur med ‘Det Gule Rev’, hvor du kan prøve kræfter med havfiskeri og måske fange dagens store fangst, hvem ville ikke det?

Uanset om du er erfaren fisker eller nybegynder, byder Hanstholm på enestående lystfisker muligheder i smukke omgivelser.

Lader til elbil

Hvor kan jeg lade elbil op i Hanstholm?

Kai Lindbergsgade - Hanstholm Havn

Clever 22kW type 2. Lige overfor Spar.

Kai Lindbergsgade - Bag Færgegrillen

Der er kommet to nye lynladere placeret på parkeringspladsen bag Spar Købmanden og Færgegrillen og kan servicere fire biler samtidigt.

Vis mig alle steder jeg kan oplade min bil

Hvor kan jeg oplade min elbil i Thy?

For at finde opladningsstationer til din elbil i Thisted Kommune, klik på linket her og få adgang til en komplet liste over tilgængelige ladestationer i området.

Praktiske informationer

Daglig Indkøb

I Hanstholm finder du et solidt udvalg af dagligvarebutikker, der gør det nemt at handle ind til hverdagen. Byen er hjemsted for en Coop365, Rema 1000 og en Spar, som begge tilbyder et bredt udvalg af varer. 
I Hanstholm er der også en tankstation, som holder åbent et par timer længere end de almindelige butikker.

Centeret

Hanstholm Centeret er et indendørs indkøbscenter, der tilbyder butikker og faciliteter under ét tag. Her finder du alt fra dagligvarebutik til specialbutikker. Blandt specialbutikkerne kan du opleve Chokolenten, Samilla og Roshage, som alle byder på unikke varer. Centeret rummer desuden et kontorfællesskab og et bibliotek.

Spisesteder

Byen byder på to pizzeriaer – et indenfor centret og et lige ved siden af, perfekt til en hurtig og lækker bid. For dem, der søger et mere lokalt præg, er Færgegrillen på havnen et godt valg. Her kan du nyde en afslappet atmosfære med udsigt over havnen. Madbaren tilbyder en anden spiseoplevelse, mens Det Gamle Røgeri giver dig mulighed for at smage på lokale specialiteter.

Oplevelser

I Hanstholm venter der et væld af oplevelser for enhver smag. Du kan besøge det lokale fyrtårn, hvor du får en fantastisk udsigt over området, eller dykke ned i historien på Bunkermuseet og udforske de mange bunkere, der er spredt rundt om i byen.

 For surfentusiaster byder Hanstholm på flere gode surfspots. Du kan nyde en tur gennem Hawskoven og ned ad surftrappen, der leder direkte til stranden. Lystfiskere vil finde glæde ved at fiske fra både stranden og havnen, eller endda tage ud på havet for en mere anderledes fiskeoplevelse. Nationalpark Thy byder på gode vandreruter, og for overnatning kan du overveje at sove i et shelter i området eller måske nede i en bunker?

Nattelivet

Hvis du er på udkig efter et sted at slukke tørsten i Hanstholm, er der flere muligheder at vælge imellem. Inde i byens center finder du et hyggeligt værtshus, perfekt til en kold øl eller ti. Byen huser også en charmerende kro, hvor du kan nyde en aften i godt selskab (forhåbentligt :). Og for dem, der søger en mere livlig aften, tilbyder byen et diskotek, hvor du kan danse natten lang, eller til de lukker klokken 5.

Thy rundt

Hvis du ønsker at udforske mere af Thy, er der flere anbefalelsesværdige steder at besøge. Tag en tur til Thisted, en hyggelig by med en rig historie og kultur. Kirsten Kjærs Museum er et must-see for kunstelskere, hvor du kan opleve et bredt udvalg af værker. Doverodde Købmandsgård tilbyder et fascinerende indblik i områdets historie. Lodbjerg Fyr er perfekt for dem, der søger enestående udsigter over landskabet.

 
Agger er en idyllisk kystby, og Bulbjerg, med sin imponerende klippekyst, er et naturvidunder, du ikke bør gå glip af. Disse steder giver en rig oplevelse af Thy-regionens mangfoldighed og skønhed.

Børnevenlige oplevelser i Hanstholm & Thy​

Hvad kan man lave i Thy med børn?

Thy er et sandt paradis (når solen skinner) for børn og alle med en barnlig sjæl. Her er naturen en legeplads, der indbyder til utallige aktiviteter og eventyr. Med kilometervis af brede sandstrande kan børnene opleve glæden ved at løbe barfodet, lege i sandet, surfe på bølgerne og mærke det forfriskende gys fra Vesterhavet.

Nationalpark Thy tilbyder et væld af naturstier, der er perfekte til vandreture, en tur på løbecyklen, familieudflugter med klapvognen, eller til at tumle rundt med krumspring og kolbøtter. Parkens smukke landskab og mangfoldige dyreliv skaber en ideel ramme for lærerige naturoplevelser og fantasifulde eventyr. Her kan hele familien nyde tid sammen i det fri og skabe uforglemmelige minder i Danmarks vilde og smukke natur.

Trolden Ask fra Ashøj

Tag familien med på eventyr og gå på jagt efter trolden Ask fra Ashøj. Ask gemmer sig i skovene nær Hurup i Thy, og det er en fantastisk måde at udforske det lokale landskab på, mens I sammen leder efter den legendariske trold.

Nationalpark Thy

Nationalpark Thy byder på en verden af oplevelser for børn, hvor naturen kan udforskes i børnehøjde. Tag den i jeres eget tempo og nyd naturens vidundere i små, overskuelige bidder. Her er nogle ideer til sjove og spændende ture og eventyr i alt slags vejr, som alle er gratis og perfekte for børnefamilier.

Sydthy Svømmebad

Sydthy Svømmebad er et paradis for vandglade børn og familier! Dette indbydende svømmebad tilbyder et væld af sjove aktiviteter for børn i alle aldre. Med børnevenlige bassiner, sjov vandrutsjebane, er der altid noget at glæde sig til.

Vigsø Badeland

I Vigsø Badeland er der garanti for varme og behagelige forhold med vandtemperaturer omkring 29-30 grader og lufttemperatur på mindst 30 grader. Dette 1500 m2 store badeland byder på ren nydelse og afslapning for hele familien. Her kan du opleve den spænding, der følger med en tur ned ad den 56 meter lange vandrutsjebane, nyde roen i spabadet, slappe af i det varme vandbassin, eller opleve den forfriskende fornemmelse under vandfaldet.

Sne over Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseet i Hanstholm er et spændende sted for børn at lære og udforske. Museet tager børnene med på en rejse tilbage i tiden til 2. Verdenskrig, hvor de kan udforske de store bunkere, der engang var en del af Nordeuropas største befæstningsanlæg.
Om sommeren tilbyder Bunkermuseet i Hanstholm en særlig oplevelse for hele familien: en tur med Museumsbanen. Dette er en unik chance for at opleve historien på en sjov.

Bade i søen

Hvis Vesterhavets bølger og vind bliver for stærke, byder Nationalpark Thy på et fredeligt alternativ i form af de rolige ferskvandssøer Nors Sø og Vandet Sø. Nors Sø, smukt placeret mellem Klitmøller og Thisted tæt ved Klitmøllervej (rute 557), er nem at nå. Kør ad Agerholmvej mod Nors Sø og følg grusvejen cirka 300 meter til parkeringspladsen. Fra parkeringspladsen er der kun en kort gåtur på 120 meter til søens kant. Badestedet ved Nors Sø byder på et rummeligt græsareal på 100x60 meter, omgivet af naturlig bevoksning. Det skaber en fredelig og privat atmosfære for badegæster.

Hanstholm Camping

Hanstholm Camping, også kendt som Thy Feriepark, er et fantastisk sted for familier med børn. Denne campingplads er designet med fokus på børnevenlige aktiviteter og faciliteter, hvilket gør den til et ideelt sted for en familieferie. På Hanstholm Camping finder I et væld af aktiviteter, der vil holde børnene underholdt og engageret. ampingpladsen tilbyder også en opvarmet udendørs swimmingpool, som er perfekt for en sjov dag i vandet.

Thy Cablepark

Thy Cablepark er et spændende og sjovt vandaktivitetscenter, der ligger i det naturskønne Thy. Det er det perfekte sted for alle, der elsker vandsport og søger nye, adrenalinfyldte oplevelser. Thy Cablepark er et fantastisk sted for grupper og familier, der søger en aktiv og underholdende dag i det fri. Med sit moderne udstyr og smukke beliggenhed er det et must-visit for alle eventyrlystne sjæle, der besøger Thy.

Læs flere anbefalinger og se hvad du skal opleve i Hanstholm og i Thy under bloggen.

Vi løser alle opgaver indenfor persontransport pakkerejser

– til store og små grupper. Ring eller skriv til os. Læs mere her.

Ofte spurgte spørgsmål

Lægerne i Hanstholm er placeret på første sal i det gamle rådhus i Hanstholm. For nem adgang findes der en elevator i bygningen, som er tilgængelig direkte fra gaden.
Bytorvet 16, 1. Tlf: 97 98 12 88

Spisesteder i Hanstholm? Der er faktisk flere at vælge imellem. Fra Færgegrillen og Hanstholm Fish and Chips til Det Gamle Røgeri, er der noget for enhver smag. Og hvis du søger en moderne spiseoplevelse, så er Hanstholm Madbar lige noget for dig.

Når det kommer til overnatning i Hanstholm, byder byen på et varieret udvalg af muligheder, der passer til forskellige behov og præferencer. Fra det unikke ophold på Hanstholm Fyr, hvor du kan overnatte i historiske og maleriske omgivelser, til Hanstholm Madbar, der kombinerer indkvartering med lækre måltider. For en mere traditionel overnatningsoplevelse, tilbyder Hotel Hanstholm gæstfrihed og service i topklasse. 

Se med i bloggen. Men den første får du her, Hanstholm Centeret.

Cold Hawaii, der strækker sig fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord, er et sandt paradis for surfentusiaster. Langs denne smukke kystlinje finder du 29 anerkendte surfspots, der tilbyder perfekte forhold for alle typer surfing under næsten alle vind- og bølgeforhold. Dette område byder ikke kun på fantastiske surfmuligheder, men også på en overflod af aktiviteter i naturen. Omgivet af enestående naturskønhed, er Cold Hawaii det ideelle sted for dig, der søger eventyr og unikke oplevelser i det fri. Her kan du udforske og nyde naturen på en helt særlig måde, uanset om du er på surfbrættet eller på land.

Thy er beliggende i Nordvestjylland, Danmark, mellem Limfjorden i syd og Hanstholm i nord. Dette naturskønne område er kendt for sin storslåede natur og Nationalpark Thy

Det gør du på tlf. 70 150 300. Husk ring altid før du tager til lægevagten. Læs mere her 

Har du brug for hjælp der der kræver akut udrykning fra politiet, ambulance, brandvæsen eller miljøberedskab. Ring 112. 

Du finder Taxi i Hanstholm her.

Ellers kan du ringe på tilf. 61167081

I Hanstholm skal du ikke gå glip af den imponerende natur og kystlinje ved Vesterhavet, perfekt til surfing, vandreture, bunker kiggeri og meget mere. Kig gerne i bloggen for mere inspiration.

Scroll to Top